Biografie

Van drummer tot songwriter

Geboren: 12/12/’94 in Leeuwarden

Hoofdinstrument: Drums

Daarnaast: Percussion, Piano, Songwriting en Klassiek Slagwerk

 

Al op jonge leeftijd was het overduidelijk dat ik een muzikale en vooral ritmische jongen was. Ik begon op driejarige leeftijd te slaan op potten en pannen, het typische drummersverhaal. Niet veel later was ik te vinden in de platenkast van mijn (overigens) ook muzikale ouders, waar ik platen beluisterde van o.a. Queen, Meat Loaf en Van Halen. Later kwamen daar Kiss en Robby Valentine bij.

Na een aantal verschillende docenten kwam ik op vijftienjarige leeftijd op les bij Hendrik Dullemans. Via hem kwam ik in contact met muziekstijlen die ik daarvoor nauwelijks had beluisterd. Ik speelde in rock/metal bands en in de {pop}  schoolband van mijn middelbare school. Mede door hem werd mijn muzieksmaak breder en breder en leerde mezelf ondertussen ook aardig piano spelen. Ik begon rond die tijd ook serieus na te denken over een auditie op een conservatorium. Met die plannen in ons achterhoofd begon Hendrik me te wijzen op het belang van goed kunnen lezen, kunnen noteren, breed muzikaal inzetbaar zijn en andere zaken die belangrijk zijn voor proffesionele muzikanten.

IMG_0958

I work with passion

Eenmaal aangenomen op het conservatorium begonnen mijn intresses wederom te verbreden. Nieuwe technieken, stijlen, songwriting, dirigeren en productie trokken ook mijn aandacht.

Hoewel ik jaren sceptisch tegen eigen werk schrijven werk aankeek, begon erin mij steeds vaker en sterker een gevoel te komen dat ik het toch eens moest omdat ik er stiekem wel eens goed in kon zijn.

Uit al mijn invloeden, brede intresses, permanente intresse in harmonie en melodie en gevoel voor sound, kwam een mini rockopera tervoorschijn. Een bombastisch muziekstuk van 30 minuten triggerde mij om meer muziek te schrijven en op te nemen. Kijk voor meer info hiervoor op de pagina van ‘A New Beginning’

11031028_736674739764396_636361698224254230_n

Time Division

Onderstaande cijfertjes geven een realistisch beeld van waar ik me mee bezig houd en hoe ik mijn tijd grotendeels indeel

Drummer 60%
Piano 40%
Songwriting 40%