“A New Beginning “

“A New Beginning” is een rockopera die zich het beste laat omschrijven als een aantal globale wereldproblemen die muzikaal worden vertaalt naar een viertal rocknummers. Zinloze oorlogen,  extreme hebzucht, religie en wanhopige zoektochten naar leefbare planeten zijn onderwerpen die mensen al eeuwen bezighouden.  Eind 2015 ik met het samenvatten van een aantal van deze problemen in een half uur durend muziekstuk. Elk deel representeert een ander probleem dat we volgens mij relatief makkelijk kunnen oplossen, als de mensheid bereid is een aantal drastische veranderingen te ondergaan. Dat klinkt misschien als een zwaar thema, maar er zit zeker een positieve boodschap achter!

IMG_5311
IMG_5303

Deze symfonische rocknummers balanceren qua invloeden tussen Queen, KISS, Bach, Valentine en Stryper. Wat hebben deze artiesten gemeen? Ze schreven allemaal meeslepende en bombastische muziekstukken. Dit hoor je tegenwoordig nog maar weinig. Ik wil mensen graag hetzelfde opzwepende gevoel geven dat ik zelf had toen ik dit soort muziek voor het eerst hoorde.  De verschillende delen worden door de teksten en muzikale motieven bij elkaar gehouden.

De tekst wordt samen geschreven met zanger Reinout van der Linde. Via andere projecten leert hij gitarist Rowdy Prins en pianiste Elea Schoon kennen en vervolgens wordt bassist Djimmer Vos gevraagd om de groep te versterken. Zangeres Yoanique Hillen maakt de band compleet en al snel zijn ze klaar voor een premiére in februari 2016. Beukende gitaren worden afgewisseld met kwetbare pianoballads wat zorgt voor een gevarieerd muziekstuk dat geen moment zal vervelen…

Vanaf eind April ik met mijn band de studio in om ‘A New Beginning’ op te nemen.